Polícia stíha nevodiča za tri spáchané trestné činy

08.08.2005 Kežmarok

Prešov 8. augusta (TASR) - Zo spáchania troch trestných činov a to ublíženia na zdraví, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používania cudz...
Prešov 8. augusta (TASR) - Zo spáchania troch trestných činov a to ublíženia na zdraví, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla je policajným vyšetrovateľom obvinený 21-ročný Kežmarčan.

V utorok 2. augusta krátko pred 20. hodinou spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej utrpel vážne zranenia miestny osemročný chlapec a museli mu napokon amputovať obe nohy.
So vzatím obvineného do vyšetrovacej väzby súhlasil sudca. Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu trest odňatia slobody do päť rokov.
Mladý Kežmarčan bez šoférskeho oprávnenia viedol vozidlo Volkswagen Transporter bez evidenčného čísla v smere z Ľubice do Kežmarku. V dôsledku rýchlej jazdy pri prechode do ľavotočivej zákruty na Ulici Jakuba Kraya nezvládol riadenie a vozidlo sa po šmyku dostalo na chodník. Prednou časťou zachytilo po chodníku idúceho maloletého bicyklistu. Chlapca v dôsledku nárazu pritlačilo o oplotenie, následkom čoho utrpel mnohopočetné ťažké zranenia.
Vodič vozidla sa vôbec nezranil. Pri dychovej skúške mu bolo zistené požitie alkoholických nápojov v množstve 1,08 mg/l, čo je podľa starého merania vyše dva promile. Taktiež sa zistilo, že vozidlo použil neoprávnene, bez súhlasu majiteľa.
O prípade informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región